Home / G - Semnificatie nume / Semnificatia numelui Georgiana

Semnificatia numelui Georgiana

Georgiana – Extrem de popular si deopotriva apreciat in onomastica noastra, prenumele de fata Georgiana este corespondentul numelui George, care, la randul sau, are originile in Gheorghe. Semnificatia numelui Georgiana este limpede si nu ar trebui sa puna absolut nicio problema, deoarece etimologia este cunoscuta. Stim, astfel, ca numele de persoana Gheorghe provine de la forma de origine greceasca Georgios, ce are la baza un cuvant ce inseamna „taran”, respectiv „lucrator al pamantului, agricultor”.

Se presupune ca acest substantiv comun s-ar fi format, de fapt, de la cuvantul „gavorgos” (termen neatestat), in componenta caruia recunoastem elementele „ga-”, cu sensul de „pamant”, si „vergon”, ce inseamna „lucru, munca”. Desi aceasta ipoteza din urma este bazata pe un termen ce nu este atestat, teoria in discutie este sustinuta de existenta in limba romana a elementului „ge-”, in cuvinte cum ar fi „geografie”, „geologie” etc. Prin urmare, se poate spune ca semnificatia numelui Georgiana este „taran, agricultor”, respectiv „lucrator al pamantului”.

Pentru mai multe detalii, citeste Semnificatia numelor Gheorghe/ George.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top