Home / C - Semnificatie nume / Semnificatia numelui Clementina

Semnificatia numelui Clementina

Clementina – Prenumele Clementina, mult mai frecvent in onomastica noastra ca forma de masculin, Clementin, are o semnificatie clara, fiind pus in legatura cu numele Clemens. Aceasta forma din urma are la baza adjectivul „clemens”, ce inseamna „milos, bland, indurator”, respectiv „iertator, indulgent”. Nu putem omite, de asemenea, nici existenta, in limba romana, a adjectivului „clement”, format de la substantivul „clementa”, cu sensul de „mila”.

Iarasi, un aspect demn de mentionat se refera, de aceasta data, la faptul ca etimologia adjectivului „clemens” este necunoscuta, insa cu toate acestea, numele in discutie s-a raspandit uluitor de rapid la aproape toate popoarele europene. In onomastica noastra, numele de persoana Clementina a aparut de la forma de masculin Clement, respectiv Clementin, intrat in spatiul romanesc prin intermediar slav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top