Home / A - Semnificatie nume / Semnificatia numelui Alin

Semnificatia numelui Alin

Alin – Din categoria numelor populare si deopotriva frumoase face parte si prenumele de baiat Alin, ce ocupa un loc cu totul special in onomastica noastra, atat in ceea ce priveste semnificatia sa, cat si in privinta etimologiei. Specialistii au emis cateva ipoteza care mai de care mai interesante cu privire la etimologia si semnificatia numelui Alin. Astfel, aflam ca, potrivit intepretarii populare, numele de persoana Alin s-ar fi format de la verbul „a alina”, ceea ce ne indreptateste sa spunem ca acest prenume de baiat este o creatie romaneasca.

Cu toate acestea, ipoteza a fost respinsa de majoritatea cercetatorilor lingvisti, apropiind numele Alin de forma frantuzeasca, in componenta caruia se regaseste elementul „al-”, ce inseamna „tot”, respectiv „intreg”. Mult mai apreciata ramane, insa, intepretarea populara.

Pe de alta parte, nu trebuie ignorate nici celelalte ipoteze, una dintre ele sustinandu-se ideea potrivit careia prenumele masculin Alin ar avea semnificatia de „scorpion”. Intr-o alta intepretare, se face referire la numele in discutie ca la o forma ce, in limba chineza, inseamna „ochi mari luminosi”. Si bineinteles ca in fiecare limba, acest nume de persoana are un sens diferit. Mai mult, in limba rusa, Alin ar inseamna „stacojiu”, iar in greaca, „lumina”.

Scroll To Top