Home / A - Semnificatie nume / Semnificatia numelui Ada

Semnificatia numelui Ada

Ada – Provenind de la numele Adelaida, Ada este un prenume feminin care este pus in legatura cu Augusta Ada King, contesa de Lovelace si cea care i-a fost sotie Lordului Byron. Aceasta forma prescurtata este, de fapt, un hipocoristic (nume diminutiv) pentru Adelaida, ceea ce ne indreptateste sa afirmam ca semnificatia numelui Ada este aceeasi cu cea a prenumelui de fata Adelaida. Imprumutat din onomastica occidentala, Adelaida s-a format de la adjectivul adal, care inseamna „nobil”.

Inevitabil, aceasta interpretare ne indreapta atentia spre un nume ebraic stravechi, Adah, ce avea o semnificatie clara, si anume „a impodobi, a orna, a infrumuseta”. Cercetatorii lingvisti sunt de parere ca este posibil ca prenumele feminin Ada sa fi aparut de la acest nume ebraic. In plus, Adah, la randul sau, ar fi un nume diminutiv pentru El’Adan. Despre aceasta forma din urma se presupune ca ar reprezenta numele divinitatii, dat fiind faptul ca in componenta sa se gaseste elementul El, ce provine de la Elohim. In orice caz, semnificatia numelui Ada este „nobil”, chiar daca si cea de-a doua ipoteza pare plauzibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Scroll To Top